2006-09-16

På vandring


Är ute på en liten vandring i ett hänförande vackert landskap. Har nu en paus i Ancient Arkesini. Utsikten är magisk, i fjärran syns inloppet till Katapola, långt under oss skummar vågorna in mot karga klippor. En timme har vi kvar att gå innan vi får vår belöning: grekisk sallad och en kall öl OCH ett dopp i Mouros turkosa vatten.

2006-09-15

Rum med utsikt


Lunchar nu på Loza på det ljuvliga torget i Langada, ni som varit är vet hur genuint fint här är. Tidigare var vi i Potamos för att hälsa på Annika som äger Pension Uranos. Tyvärr var hon i Aten, men Nikos var hemma, det är han som njuter av vyn över Egiali. Tänk att bo med en sån utsikt!

Frukost i det blå


Äntligen bättre väder, kan äta frukost på balkongen utan att huttra. Idag åker vi troligen till byarna i norr, det har inte gått tidigare pga det låga elaka molnet.

2006-09-14

Idiot wind - Idiot people


Dylans låt Idiot Wind är en passande titel på denna dag - det blåser förskräckligt. Dessutom har ett helvetesmoln kärat ner sig i Amorgos & lagt sig som ett lock över ön. Bara idioter kör moped idag. Vi är sådana. Vår belöning efter en vindpinad färd är ett soligt & vindstilla Mouros beach. Camilla ska strax hoppa i, när detta är skickat är det min tur. När vädret blir bättre vet vi inte, det är som Dylan sjunger 'The answer my friend is blowing in the wind'

2006-09-13

Sötaste åsnan i byn


Sitter och slöar med varsin frappe i Katapola. Kollar när segelbåtarna försöker lägga till, inte enkelt i denna hårda vind. Skopelitis avgick 12.40. Är glada att vi inte är ombord. Dagen har varit bra, åkte ner till södra spetsen av ön. Fint. Åt en ljuvlig lunch i rofyllda Arkesini. Åsnan höll oss sällskap. Vid Agia Anna var det lä, lite folk. Ikväll ska vi frossa i barbouni!

Strandsatta öluffare


På väg till bagaren, Skopan ligger kvar i hamnen, den skulle gå till Naxos 06. Många snopna luffare får ändra sina planer. Ev ska den gå kl 12. Varför är det ingen som vet, kan inte vara vädret för det blåser inte så mkt. Jag har mina misstankar... Skönt att inte vi ska åka. Dagens plan är att ta moppen till södra ön och göra en kortare vandring.

2006-09-12

Lunch i Chora


Hyrt mopeder idag, inga problem med körkort, ändå hyr vi 80 cc. Har besökt klostret, lika facinerande som alltid. Nu lunchar vi på To Xyma i Chora. Vilket fantastiskt ställe! Här kommer vi sitta länge och njuta av mat, musik och folkliv.

På väg till bagaren


En ljuvlig morgon med sol och lite vind. Katapola håller på att vakna upp. Skopelitis drar upp ankaret, konstigt för den skulle inte gå idag, jag ser bara 4 turister ombord. Snart hos bagaren, sen hem till balkongen på rum nr 5 hos Eleni. Kalimera på er!

2006-09-11

Semestern har börjat


Resan över Katapola gick ganska bra, gungade en del men ingen fara. Om vi åkt idag hade det varit värre, det blåser rejält idag, en del elaka moln på himmeln. Nu lunch på Vitsentsos, sallad och Amstel. Mums. Åsnan gick precis förbi, den tredje idag.

2006-09-10

Snart dags för skräckfärd!


Käkar lunch på denna tavernan. Om en timme äntrar vi Ex Skopelitis för att åka till Amorgos. Det blåser 8 B! Blir det för jäkligt går vi av på Koufonissi. Håll tummarna!