2006-09-09

Nu är det fest!


Hela Honyemoon Beac dansar och ler tillsammans med fullmånen. Fantastiskt!

Kalimera har landat


Resan gick bra. Vädret är bra, sol, ingen vind, all perfekt. Ska nu njuta av den första salladen. Kali orexi!

2006-09-08

Snart är det dags...

Ryggsäckarna ska nu hämtas från vinden och fyllas med kläder, pryttlar och sladdar. Det är inte klokt hur många laddare, sladdar och kablar man släpar med sig. Detta packar jag ner i elektronikväg:
Mobil
Laddare till mobil
USB-kabel till mobil
Två kameror
Två batteriladdare till kamerorna
Två extra batterier till kamerorna
Två USB-sladdar till kamerorna
Ipod
Laddare till Ipod
USB-kabel till Ipod
Dator
Elsladd till dator

Det var enklare förr när det enda elektroniska jag packade ner var en väckarklocka.

Hur som helst: snart är det dags för ännu en Greklandsresa. Vi landar på Santorini vid lunchtid i morgon lördag. Vi stannar en natt, bor som alltid på Honeymoon Beach. På söndag morgon åker vi med Blue Star till Naxos. Där har vi cirka fem timmar att ”slå ihjäl” innan vi äntrar Express Skopelitis för vidare färd mot Amorgos. Vår plan är att vi inte har någon plan. Det enda vi vet är att vi ska stanna på Amorgos tills vi tröttnar (eller tills vi ska flyga hem). Troligen blir det några andra öar också, men vilka det blir står skrivet i Amorgos grymt vackra stjärnhimmel.

I morgon kommer de första direktrapporterna från Grekland här på BloggaMera. (Om tekniken fungerar.) Ambitionen är att skicka flera rapporter dagligen så titta gärna hit ofta. Sprid adressen till andra som vill göra en virtuell resa i den grekiska övärlden.

Ha en trevlig höst. Vi syns i cyberrymden!

Janne / Kalimera

PS. Visst är det en underbar känsla när planet går in för landning i paradiset! I morgon landar vi som sagt på Santorini, på bilden nedan är planet på väg att landa på en annan ö. Är det någon som kan gissa vilken ö det är? :-)

2006-09-07

So far so good

Efter ett flertal framgångsrika tester hoppas jag nu att allt ska fungera även från Grekland. Nu blir det inga fler tester från Sverige, nästa inlägg sker från mobilen blir direkt från Grekland. Funkar det så funkar det, om inte får jag leta upp ett internetcafé i stället.

Följande böcker inköptes igår och ska följa med till Grekland:

Box 21, av Roslund & Hellström
Odjuret, av Roslund & Hellström
Myternas historia, av Karen Armstrong
Mörkertal, av Arne Dahl
The Rouge Guide To Bob Dylan, av Nigel Williamson
Ikonen i fickan - om yttre och inre resor, av Owe Wikström
Johnny Cash - självbiografin, av Johnny Cash
Giraffens tårar, av Alexander Mcall Smith

Plus kanske någon eller några böcker till som ledsna står olästa i bokhyllan. Mycket läsande blir det. Men så ska jag till "världens-bästa-läsa-bok-ö" - Amorgos. :-)

2006-09-06

En guldtest


Är ute för att köpa ett gäng böcker att ha med till Grekland. Mötte denna guldklädda herre. Jisses vad han drar in pengar bara genom att sitta still! Får prova i höst, klädd i blåvitt. :-D

Det gick ju bra

Gårdagens test med tre inlägg via mobil fungerade ganska bra. Bildernas kvalitet var inte bra så det får jag titta närmare på. Bilden på Hälsninge Veteöl kom på fel håll, det måste jag tänka på. Motiven var kanske inte världens roligaste, men fungarde som testbilder. När jag skickar bilder från Grekland blir det andra bullar av. Kanske direkt från mopeden:



Bilden är tagen på Tilos i somras.

2006-09-05

Hälsning från krogen -test 3


Testar hur det blir när det är mörkare ute. Denna öl är attans god. Testhälsning från stamkrogen.

Exotiska Söder - test 2


Har nu vandrat vidare på exotiska Söder. Träffade denna lilla sötnos. Nu ska jag gå hem och kolla om det fungerade att publicera via mobilen. Hoppas!

Thailand på Söder - test


Står i detta nu vid slutet av min gata, där ligger denna restaurang. Bra vid bra väder. Syns flodhästen månne?

Hej världen!

Här på BloggaMera kommer jag under september månad publicera ögonblickssrapporter direkt från Grekland. All kommunikation - text, bild och publicering - sköts via mobiltelefon. Om tekniken fungerar vill säga. Jag har testat en hel del och ännu har jag inte stött på några problem.

Fördelen med att skicka inlägg direkt från mobilen är framförallt att jag kan publicera rapporter direkt från verkligheten: Kalimera Live. Som när jag är på vandring, när jag hittat en ny spännande strand, eller om jag i all enkelhet bara vill göra er avundsjuka precis när solen går ner och maten är på väg in. Nackdelarna är att texterna blir korta och att bilderna kanske inte håller världens bästa kvalitet. (Bilderna går att förstora genom att klicka på dem). Jag har av säkerhetsskäl stängt av kommentarsfunktionen. Vill ni kommentera inläggen går det bra att göra det i forumet på Kalimera.

I framtiden kommer BloggaMera att bli en del av Kalimera.

Väl mött!

Janne / Kalimera