2006-09-23

Orkanen Kostas drog förbi


Vaknade imorse av blixt och dunder, storm och skyfall. Det värsta vi varit med om i GRE. Delar av Piperi beach drogs ut i havet. Kring lunch bra väder igen. Är nu på Ios, checkade in på Pavezzo för en timme sedan. Fick superpt rum med grymt häftig 'balkong', se bild. Underbart att var tillbaka på Ios igen!

2006-09-22

Spotnicks har landat på månen


Eller åtminstone vid den månliknande stranden Kolymbitres mittemot Naoussa - en av övärldens häftigaste stränder. Nu ska vi kasta i vattnet - hjälmfria! Imorn em åker vi till Ios.

Lunchen är serverad


Chorta, grillad bläckfisk och ugnsgrillad gris med örtkryddor. Ser det gott ut eller ser det gott ut?

Raketen har landat i Aliki


Moppeuthyraren måste ha pryat på NASA. Han hade bara astrounathjälmar att erbjuda. De är tunga som bowlingklot, ryggraden har säkert krymt 3 cm. När vi kör över ett gupp (finns ganska många) slår hjälmarna ihop med klonkande ljud. Varje gång säger vi -det är tur vi har hjälm. :-) Andra skrattar åt oss! Frågade tjejen som tankade moppen - do we look funny? Svaret blev ett brett leende och ett högljutt - YES! Nu ska The Spotnicks äta lunch.

2006-09-21

Tre öar på en dag


Resan till Paros gick bra. Tog en taxi till Naoussa, hade tur att få rum hos Senia. Bland det bästa boende man kan tänka sig. Bilden från vår altan är tagen i detta nu. Solen är på väg ner och det är sååå fint. Har tillbringat dagen på Antiparos, väldigt stilla där. Imorn ska jag berätta varför alla skrattar åt oss...

Bye bye Amorgos


Med sorg i hjärtat har vi nu lämnat vårt älskade Amorgos. Nästa år kommer vi tillbaka. Åker nu med Blue Star till Paros, solen är så sakteliga på väg upp, det är en morgon. Nu väntar nya äventyr...

2006-09-20

Vattnet är ljuvligt


Dags för bad! Hälsningar från Egiali.

2006-09-19

Ost, kex, oliver & vin


Och denna vackra vy. Det är inte dumt med semester...

Örnen flyger igen


Vilken morgon vi hade idag, helt stilla hav, Katapolabukten blank som youghurt. En morgon som gjord för klättra upp till Profeten Elias 698 möh. Här sitter vi nu och njuter av en förbluffande utsikt över Amorgos, Naxos, Paros mfl öar. Det mäktigaste är att man ser HELA Amorgos härifrån. Bakom Camilla skymtar man Tholaria till vänster. Det här är bland det häftigaste vi sett! Snart ska vi klättra ner igen, ett svalkande dopp väntar.

2006-09-18

Kan det bli vackrare?


Troligen inte. Vyn över Katapola är minst sagt sagolik! Sitter på toppen av Minoa och bara njuter, om cirkus en timme går solen ner, det är varmt, vindstilla och alldeles underbart.

Ännu en morgon i paradiset


Pratade om att åka härifrån för några dagar sedan, men ju längre vi är här desto svårare blir det att åka vidare. Amorgos har oss i ett järngrepp. Vilken fantastisk ö det är! Vandringen igår fick avbrytas, Camilla kom plötsligt att tänka på boken om den höjdrädda örnen Örjan, och då var det kört. Vandringen tillbaka blev minst sagt läskig. Idag ska vi ha en slöadag i Katapola, bada lite, läsa lite...

2006-09-17

Kalimer was here


Nästan framme, är på ungefär 650 meters höjd, stigen är 50 cm bred, inga räcken, benen börjar bli darriga. Läskigt! Skulle behöva vinet jag tackade nej till tidigare. Nu ska vi vandra vidare. Om vi vågar...

Fiesta i Langada


Idag firas Agia Sofia. Vi har följt processionen genom byn, nu har vi stannat vid kyrkan. Alla sjunger, mat och dryck dukas fram, nu fick jag ett glas vin i handen. Lite tidigt så det får vara. Strax ska vi vandra till Stavros 700 m över havet.